De vooruitzichten voor de AEX voor de week van 8 maart 2021

RANGE AEX 8 maart 2021

Dagrange: 664,69 - 651,92

Trend: opwaarts

 

Geachte beleggers,

Afgelopen week was uiteindelijk licht hoger voor de Nederlandse index, en de weekamplitude was iets kleiner dan die van de week ervoor. Desondanks hebben we te maken met zeer volatiele omstandigheden, onderliggend een zeer onrustige beurs dus. 

Dit betekent echter niet dat de stijgende tendens al afgesloten is. 

Wij hebben nog steeds positieve verwachtingen van de AEX op de langere termijn. De hoogste vastgestelde koersdoelen zijn nog niet bereikt. We hanteren ook koersdoelen die stukken lager zijn, maar op dit moment verwachten we die niet te zien vóór de opwaartse doelen waar zijn gemaakt. 

 

SECTORROTATIE

De afgelopen weken zien we een duidelijke rotatie optreden. Vanouds dragende bedrijven zoals ING en Royal Dutch Shell zijn in dit jaar zeer fors hoger, bijvoorbeeld. De financials voeren nu de lijst aan met best presterende bedrijven op de beurs. Met name voor ING, op de AEX tot nog toe de nummer 1, zien analisten goede winstgevendheid, betere kwaliteit van leningen, een van de grootste cash-posities binnen de sector, en een zeer hoog dividend in 2022.

 

VOORUITZICHTEN VOOR DE WEEK 

Zo lang de trend als stijgend wordt beschouwd, verwachten wij een hogere AEX voor deze week; de kanttekening is dat we tevens een patroon waarnemen dat op lagere koersen duidt, maar die lagere koersen zijn in dat geval een koopmoment, en geen verkoopmoment.

Kijkt u maar naar de bijgevoegde AEX weekgrafiek. Wij kunnen voor de laatste beweging op dit moment nog geen geplaatste top vaststellen, omdat er géén vijfde golf te zien is.

 

 

DE DIENSTEN

U kunt via onze expertise beheerd laten beleggen. Op deze site kunt u zich daarvoor inschrijven.

De systemen zijn RVM Retirement en RVM Strategy, die inmiddels een goed trackrecord hebben opgebouwd, en een groeiende reeks investeerders hebben, waaronder relatief grote partijen. De maandrendementen worden op deze site getoond.

Dit is werkelijk behaald rendement, geen model. Van Megen Trading belegt zelf ook in beide systemen.

 

Voor beleggingsadvies, waarbij u dus zelf heer en meester blijft over uw beleggingen, is er de adviesdienst RVM Systematisch, die al bestaat sinds 2007.

Hier ontvangt u dagelijks adviezen, analyses en quantitatieve berekeningen. 

 

Bij beide vormen van dienstverlening bent u van harte welkom. 

         

 

inschrijven bij RVM Systematisch kan HIER 

 

 

HET ZATERDAGSE SPREEKUUR

Wilt u leren beleggen?

Op deze site kunt u zich opgeven voor een privé-sessie, met focus op risico, investeringstechniek fundamentele analyse en kwantitatieve analyse. Deze sessies worden altijd op zaterdag gepland. 

Wie belangstelling heeft, meldt u zich via het contactformulier. Bedenk dat u aan één middag al genoeg kunt hebben om voor een heel leven te leren beleggen.

 

Ten slotte: weest u voorzichtig op de markt, veel succes met uw handel, maar bovenal

 

Happy trading,

Ruud 

  

Pagina 1 van totaal 1 paginas