De vooruitzichten voor de AEX voor de week van 20 maart 2023
AEX_week_intraday_20_maart_2023_site.JPG

 

Geachte beleggers,

De AEX heeft tot nog toe een licht positief 2023.

 

SVB EN CREDIT SUISSE

Afgelopen twee weken was het echter allemaal minder fraai, met het omvallen van Silicon Valley Bank en de razendsnelle overname door UBS van potentieel volgend slachtoffer Credit Suisse.

We kennen de uitdrukking “vertrouwen komt te voet en gaat te paard”, en dat is in deze tijd van flitsgeld en sociale media meer dan ooit aan de hand. Wat dat betreft is de huidige ‘bankencrisis’ behalve tragisch voor aandeelhouders van de getroffen instituten en in dit geval zelfs de houders van achtergestelde obligaties (Credit Suisse), maar ook leerzaam. Want wat zien we goed blijven liggen? Goud en bitcoin.

Overigens staat 'bankencrisis' niet voor niets tussen haakjes. In tegenstellling tot 2008 is er naar ons idee momenteel geen sprake van een acute systeemcrisis. Dat agressief de rente verhogen zoals Fed en ECB doen beschouwen wij als een normale reactie op uit de hand lopende inflatie. Het waarschijnlijke gevolg, een afkoelende economie, hoort daarbij. 

GOUD EN BITCOIN

Beide vermogenscategorieën zijn logische vluchthavens, en afgelopen weken zagen we beleggers daar dan ook hard naartoe rennen.

Ik geloof zelf niet erin dat Bitcoin werkelijk waarde kan vertegenwoordigen, maar zo lang maar voldoende mensen daar anders over blijven denken, is er een lopende waarde. En die waarde neemt nu zeker niet af, omdat Bitcoin precies bedacht is voor wat we nu zien: geld dat mogelijk zo maar zou kunnen verdwijnen omdat het door een bank voor je bewaard wordt. Met Bitcoin zou dit onmogelijk moeten zijn. Dit wordt met nadruk zo geformuleerd, want de teloorgang van FTX en de heer Bankman-Fried bewees dat helaas ook Bitcoins in het niets kunnen verdwijnen.

 

GOUD IN EURO’S NAAR NIEUWE HIGHS

Blijft dus over het goud, al duizenden jaren echt geld. En goud in Euro’s bereikte vorige week nieuwe highs. Dat is niet verwonderlijk. Goud hoort inflatie bij te houden vooral, en als er monetaire zorgen zijn is het een onvermijdelijke vluchthaven. Eigenlijk is dit dus geen bijzonder nieuws. Conservatieve vermogensbeheerders hebben in hun opleiding het oude model geleerd: 1/3 goud, 1/3 aandelen, 1/3 obligaties. En dit geldt dan nog alleen maar voor het vermogen dat niet in vastgoed belegd is, doorgaans in Nederland de bulk van ieder vermogen.

 

HET VOORUITZICHT VOOR DE WEEK

Wij proberen bij van Megen Systematic Trading relatief onverstoorbaar te blijven, dus de berekeningen en koersdoelen blijven de hoofrol spelen voor de lange termijn, wat de korte termijn sprongen van de beurzen ook zijn. Omdat er momenteel een shortsignaal voor de markt is, moeten we dat serieus nemen en dus aannemen dat er neerwaartse kansen blijven.

Echter, we hebben ook korte termijn aanwijzingen die eerder duiden op de mogelijkheid van een herstelweek.

Al met al zijn we daarom gematigd positief over de handelsweek van 20 maart, met als kanttekening dat er een shortsignaal actief was tot en met vrijdag afgelopen week, en zo lang dat niet gebroken wordt, kunnen we niet anders dan meer zwakte verwachten op langere termijn. Wordt het wel gebroken, wat deze week best mogelijk is, dan verandert alles en zijn wij weer positief.

 

DE SYSTEMEN

 

RVM STRATEGY & RVM RETIREMENT

RVM Strategy, automatisch te volgen wanneer u zich op deze site daarvoor inschrijft, had een normale februarimaand, d.w.z. gemiddeld winstgevend met + 0,98 %.

We krijgen dankzij de stabiele prestaties van RVM Strategy steeds meer volgers, en u bent van harte welkom om u aan te sluiten.

 

RVM Retirement, eveneens automatisch te volgen, had een sterke februarimaand van + 2,02 %..  

 

 

RVM SYSTEMATISCH

RVM Systematisch, de dagelijkse adviesdienst voor beleggers die zelf willen beheren, had ook een prima maand februari voor wat betreft de momentumhandel. Er waren geen verliesgevende trades.

 

WELKOM BIJ DE ADVIESDIENST RVM SYSTEMATISCH

U bent welkom bij RVM Systematisch, de dagelijkse adviesdienst, actief sinds 2007 en still going strong.

U krijgt hier voldoende berekeningen aangereikt en suggesties voor portefeuilles om zelf te kunnen beheren.

Daarnaast wordt er altijd ingegaan op uw eigen persoonlijke verzoeken.

 

inschrijven bij RVM Systematisch kan HIER

 

 

Wilt u niet zelf beheren, kies dan voor onze automatisch te volgen systemen RVM Strategy en RVM Retirement. Velen gingen u voor.

 

 

HET ZATERDAGSE SPREEKUUR

 

Wilt u leren beleggen?

Op deze site kunt u zich opgeven voor een privé-sessie, met focus op risico, investeringstechniek fundamentele analyse en kwantitatieve analyse. Deze sessies worden altijd op zaterdag gepland. 

 

Wie belangstelling heeft, meldt u zich via het contactformulier.

Bedenk dat u aan drie middagen al genoeg kunt hebben geleerd om voor een heel leven te beleggen. De sessies kosten € 610,00 inclusief BTW. 

 

Ten slotte: weest u voorzichtig op de markt, veel succes met uw handel, maar bovenal

 

Happy trading,

Ruud  

Pagina 3 van totaal 364 paginas  < 1 2 3 4 5 >  Last ›