De vooruitzichten voor de AEX voor de week van 12 oktober 2020

Goedemorgen beleggers,

In een druilerig weekend constateren we dat de markt goedgemutst was afgelopen week. Voor het jaar is het nog altijd minder florissant, de AEX is bijvoorbeeld nog steeds - 6,19 %. 

Dat is ook normaal, met alle economische uitval die er is geweest, - 6 % valt reuze mee. Dat is vooral te danken aan de zeer ruime steun van de centrale banken. Een muur van geld is niet zozeer de economie in gepompt, als wel terecht gekomen op de aandelenmarkten. 

 

VOORSPRONG DOOR TECHNOLOGIE

De slogan van BMW, "voorsprong door techniek" kunnen we dit jaar extrapoleren naar de beurs met "voorsprong door technologie". Wie alleen in de Nasdaq 100 geïnvesteerd was, had dit jaar geen problemen. 

Uiteraard heeft dat te maken gehad met de verschuivingen die plaats hebben gevonden vanwege de aanwezigheid van een besmettelijk virus waar nog geen goede remedie tegen is. Het gedwongen thuiswerken heeft niet alleen tot een koersexplosie geleid bij Zoom Video Communications, maar over de gehele linie bij internetbedrijven en dus ook bij alle bedrijven die met computers en computercommunicatie te maken hebben. 

Daarnaast zijn er nog andere uitblinkende sectoren, zoals de alternatieve energiesector. De boom daar is niet zo maar verklaard vanuit de Corona-crisis, die vooral heeft geleid tot een lagere vraag naar energie, maar kennelijk heeft de crisis toch innovatieve ontwikkelingen versneld. 

 

VOORUITZICHTEN VOOR DE KOMENDE WEEK

Wat wij berekend hebben voor komende week blijft voorbehouden aan de leden van RVM Systematisch. De dagrange voor maandag kan ik hier wel vermelden..

Wat hebben een koersdoel opwaarts van 570,89 en een koersdoel neerwaarts van 564,08. Wanneer de index maandag trendvolgend beweegt, maakt deze range een goede kans. Maar natuurlijk kan er op dagbasis met gemak een trendverandering zijn na het weekend.

Ook dan blijven de berekende niveaus echter een rol spelen, normaal gesproken. Wat berekend is als steun kan weerstand worden bij een veel lager eerste uur van de handel, en wat berekend is als koersdoel opwaarts en weerstand, kan steun worden bij een zeer veel hogere opening en hoger eerste uur, boven de berekende range. 

 

De totaalvisie voor komende week heeft niets met de rangeberekening te maken, maar meer met het algemene trendbeeld en de golfstructuur die we zien. 

Ik ga uit van een consolidatie of een daling komende week, als reactie op de stijging van de laatste weken. 

 

DE DIENSTEN

De adviesdienst RVM Systematisch had geen nieuwe resultaten afgelopen week, momenteel zijn er alleen langer lopende posities in portefeuille. 

De systemen RVM Strategy en RVM Retirement waarop u zich via deze site kunt abonneren, hadden wederom een winstgevende week. Het trackrecord van beide systemen kunt u bekijken op deze site, op maandbasis. De grafieken van het rendement zijn dit weekend als bijlage meegenomen.

De resultaten die u ziet zijn geen theorie. Ze zijn werkelijk behaald.

Dat wij dus tevreden zijn over de afgelopen anderhalf jaar behoeft geen toelichting. Maar we kijken vooruit. De goede resultaten zijn het gevolg van een mooie methodiek en gedisciplineerd handelen, maar wie op de beurs actief is moet altijd een complexe schaakpartij spelen. 

We zullen dus nooit op onze lauweren rusten.  

 

Weest u voorzichtig op de markt, veel succes met uw handel, maar bovenal

 

Happy trading,

Ruud

Pagina 3 van totaal 342 paginas  <  1 2 3 4 5 >  Laatste »