De vooruitzichten voor de AEX voor de week van 30 augustus 2021

RANGE AEX 30 augustus 2021

Dagrange:  790,33 - 783,45  

 

Geachte beleggers,

 

Dit weekend laat ik u eens de weekgrafiek van de AEX zien, op de manier waarop wij er naar kijken. 

 

DE WEEKGRAFIEK VAN DE AEX

 

Zie de bijgevoegde grafiek. U ziet allerlei cijfertjes staan. De rose cijfertjes geven lengtes van lopende cycli weer. Een cyclus begint altijd bij '1'. 

Voorspelbaar zijn weekcycli nooit, dat moeten we erbij zeggen. Maar we kunnen wel vaststellen of een cyclus lang of kort is. Dan is duidelijk dat de langste stijging inmiddels 76 weken duurt, en dat is louter en alleen het stijgende deel van deze grote weekcyclus,

76 weken is zeer fors. We zien dus ook de grootste stijging op de AEX sinds zeer lange tijd, we moeten terug naar de periode vóór 2000 voor een dergelijke performance.

 

Op basis van statistiek is er altijd een vorm van gemiddelde, en inzake een weekcyclus gaat het dan om 80 weken om en nabij, waar uiteraard de dalende 'poot' van de cyclus bij hoort. De huidige week is dus een week 77 in deze grote trend.

Dat kan nog wel even doorzetten, maar handelaren moeten nu rekening gaan houden dat zij waarschijnlijk dichtbij een cyclustop kopen. 

 

Los van de lengte van lopende cycli die we zouden kunnen vermoeden, is er de golfstructuur. Daar zien we een grote derde golf opwaarts in ontwikkeling in het grote plaatje, en kijken we naar de subtellingen, dan lijkt een daling op dit moment nog koopwaardig voor wederom een nieuwe top in de toekomst. 

Dat is onze visie.

We hebben wel precieze niveaus in gedachten voor een mogelijk nieuwe aandeleninkoop. Die worden alleen met de leden van RVM Systematisch gedeeld. 

Verder ziet u een blauwe telling; dit is de zogenaamde 'snelle Countdown" telling van Thomas DeMark, een telling die volledig objectief is. Als we daar een blauwe '13' zouden zien staan, moeten we voorzichtig gaan worden.

Maar op dit moment staat die '13' er nog niet, dus mogen mensen met korte termijn posities nog hopen op hogere koersen voor de AEX-index. 

 

DE AEX VERSUS DE DAX, DE DOW JONES, DE S&P EN DE NASDAQ

De AEX-index outperformt al een tijdje de meeste grote Europese indices, zoals de Dax. Ook is de index sterker dan de Dow, en zelfs sterker dan de S&P 500. De AEX is nog het beste te vergelijken met de Nasdaq. 

Dat heeft een eenvoudige reden: de chipsector is een geweldige outperformer dit jaar en op de AEX noteren zowel ASML als ASM International als BESI. Vooral ASML draagt heel veel bij aan de AEX, en de waardestijging van ASML is fenomenaal dit jaar.

Zie daar de verklaring voor de Nederlandse outperformance. Uiteraard zal dit in zijn tegendeel gaan verkeren wanneer de winstnames los komen in de chipsector. Dat is een cyclische industrie vanouds, en dus een grote volatiliteit in de toekomst gegarandeerd.

 

RVM SYSTEMATISCH LANG

Bijgevoegd is dit weekend naast de weekgrafiek ook een rendementsgrafiek van RVM Systematisch Lang. Dat is een grafiek met het lopende rendement. In het verleden plachten we alleen afgeronde posities weer te geven, maar nu nemen we ook lopende posities mee. 

We zijn tevreden over het rendement, al zijn we wat conservatief, te conservatief geweest, met nog veel cash aan de zijlijn. RVM Systematisch Lang belegt momenteel vooral in aandelen en gebruikt geen derivaten. We hadden een kleiner percentage cash aan mogen houden. 

Desondanks kunnen we hier tevreden zijn. We weten wanneer we hier aandelen bij willen bijkopen en ook van welke bedrijven.

RVM Systematisch Lang hoort bij de adviesdienst; hier voert u zelf alles uit, op basis van de tweedaagse informatie die u per mail ontvangt.

 

RVM STRATEGY & RVM Retirement

RVM Strategy, het automatisch te volgen systeem waarvoor u zich op deze site kunt inschrijven, heeft in augustus een 20e aaneensluitende all time high bereikt.

De winst was in augustus + 0,76 %. Het resultaat van RVM Retirement over augustus kunnen we pas aan het eind van de week vaststellen. 

 

 

 

 

DE VISIE OP KOMENDE WEEK

Op dit moment zijn we positief. Afgelopen week verwachtten we een daling, die kwam niet. Dat maakte qua handel voor ons niets uit, de handelssystemen reageren niet op onze ideeën of verwachtingen. We behaalden een normale winst bij alle systemen. 

Maar juist vanwege die stijging denken we nu dat deze week de AEX nieuwe all time highs zal plaatsen. Of de positieve stemming aanhoudt tot aan het eind van de week, daar is niets over te zeggen. 

 

  

inschrijven bij RVM Systematisch kan HIER 

 

 

HET ZATERDAGSE SPREEKUUR

Wilt u leren beleggen?

Op deze site kunt u zich opgeven voor een privé-sessie, met focus op risico, investeringstechniek fundamentele analyse en kwantitatieve analyse. Deze sessies worden altijd op zaterdag gepland. 

Wie belangstelling heeft, meldt u zich via het contactformulier. Bedenk dat u aan drie middagen al genoeg kunt hebben om voor een heel leven te leren beleggen.

 

Ten slotte: weest u voorzichtig op de markt, veel succes met uw handel, maar bovenal

Happy trading,

Ruud  

Pagina 1 van totaal 349 paginas  1 2 3 >  Laatste »