De vooruitzichten voor de week van 23 november

RANGE AEX 23 NOVEMBER
Weekrange:  302,83 - 316,61
Dagrange:  306,50 - 312,94

Ik laat u vandaag even de Dow Jones zien, omdat die meer dan de AEX beantwoordde aan mijn verwachtingen voor de afgelopen week. U ziet dat we op de Dow een licht hogere week zagen. U ziet ook dat we hier binnen de methodiek van DeMark nog steeds bezig zijn met een zogenaamde setup, en dat al sinds de start van de stijging in de zomer. Daarmee is dit een ongekende run geworden, bearmarket rally of niet. Het ziet er echter wel ‘toppy’ uit nu, en u ziet de ‘13’ verschijnen, dat wil zeggen dat er een keerpunt mogelijk is. Dat moet eerst nog maar bevestigd worden, maar een belangrijke voorwaarde voor een tijdelijke draai in de markt is nu voor handen.

GOUDKOORTS

Ik lees momenteel op verzoek van een radiojournalist een boek van de Catalaanse schrijver Narcís Oller, die een grote roman heeft geschreven over het Barcelona van het eind van de 19e eeuw. Een handelaar op de beurs van Barcelona staat centraal. De titel is ‘Goudkoorts’, het boek stamt uit 1891. De bedoeling is dat we het boek kort gaan bespreken op de radio, uiteraard met als doel de wereld van toen te vergelijken met die van nu.

Die titel sloeg destijds niet op het edele metaal, maar op de volledig op hol slaande speculatiedrift van die dagen, althans in de ogen van de schrijver. Het fascinerende is, dat Oller feitelijk alle mechanismes beschrijft die wij vandaag de dag ook nog kenmerkend vinden voor ons financiële systeem. Ook eind negentiende eeuw werden er bijvoorbeeld extra hypotheken afgesloten op huizen, om meer werkkapitaal in handen te krijgen.

Maar de echte ‘goudkoorts’ is ook bezig, zoals u weet. U kunt her en der lezen dat analisten denken dat goud een top gezet heeft. Ik ben er te oud voor geworden en te ervaren om op toppen en/of bodems te speculeren. Ik ga er vanuit dat de trend in goud en zilver nog niet ten einde is en bij mijn diensten houden we de goudbeleggingen dan ook gewoon aan. De reden dat ik niet denk dat de trend al getopt is, is technisch van aard. Want zoals bekend, van iets anders heb ik geen verstand. Altijd als een onderliggende waarde nieuwe all time highs zet, mag u er niet vanuit gaan dat er een snelle top zal volgen. Nieuwe all time highs zijn doorgaans eerder een begin dan een einde.

DE AEX KOMENDE WEEK

Afgelopen week haalde de AEX de opwaartse korte termijn koersdoelen die ik in de grafiek had kunnen vaststellen. Ik blijf er bij dat de AEX zal moeten dalen. Afgelopen week hadden we eerst nog het hogere koersdoel, dat is behaald, en ik ga er dan ook vanuit dat de AEX na een mogelijk redelijk begin van de week naar het einde van de week zal verzwakken. Koersdoelen en positie timing behoud ik voor aan mijn leden.

RENDEMENTEN

We hebben afgelopen week bij AEX Systematisch een positie winstgevend afgerond. Het rendement van AEX Systematisch is daarmee naar een nieuwe all time high, en op jaarbasis staan we boven de 28 %. de hitratio is gestegen naar 82 %. De buy & hold portefeuille die we hebben aangekocht van de handelswinsten, ging ten opzichte van het laatste meetpunt, eind oktober, ook naar een nieuwe all time high. De waarde van deze portefeuille is nu + 136 % gestegen ten opzichte van eind 2008, met name dankzij de sectoren mijnbouw en voedingsmiddelen, die goed vertegenwoordigd zijn in de portefeuille.

Het plaatje ziet er nu als volgt uit:

AEX SYSTEMATISCH KORT 2009: +  28,20 % (hitratio 82,05 %)
AEX SYSTEMATISCH LANG 2009-2010: + 9,64 % (start juli 2009)
AEX SYSTEMATISCH BUY & HOLD 2009: + 136,86 % (per 20 november)
CASINO ROYALE 2009: + 37,52 % (hitratio 82,35 %)

Uiteraard bent u welkom als lid van een van de diensten. Veel succes met uw handel, weest u voorzichtig op de markt, en zoals altijd,

Happy trading,
Ruud

 

Pagina 331 van totaal 337 paginas « Eerste  <  329 330 331 332 333 >  Laatste »