De vooruitzichten voor de AEX voor de week van 23 April 2019

RANGE AEX 23 APRIL 2018

Dagrange:  574,04 - 567,48

 

We hebben voor de AEX in 2019 tot nog toe een zeer sterke prestatie gezien. De toename was op 18 april al bijna 100 indexpunten. We kunnen niet zeggen dat we bij RVM Systematisch volledig hebben geprofiteerd, maar met dank aan een opwaartse visie voor de AEX, die al berekend was in het voorjaar van 2018, is de dienst met dank aan de stijging van de afgelopen maanden wel naar nieuwe all time highs gegaan. En ook de lopende posities zien er zeer goed uit. 

 

DE VOORUITZICHTEN VOOR KOMENDE WEEK

De dagberekening die u ziet staan voor komende dinsdag, heeft niets met het handelssignaal of de lopende trend te maken. Dit is een trendvolgende berekening, die vooral ook de functie heeft om te laten zien wanneer de trend verandert. In dat geval wordt de berekening opwaarts of neerwaarts uitgenomen. Wordt de trend van de handelsdag ervoor min of meer voortgezet, dat zal de berekening heel vaak weerstand en steun redelijk weergeven.

Onze visie op de AEX is positief voor de langere termijn, maar neutraal voor de korte termijn, d.w.z. de komende weken, kunnen we een stagnatie en/of daling voorzien. 

Voor meer informatie over waarom we dat denken, dient u zich aan te sluiten bij de dagelijkse adviesdienst RVM Systematisch, die sinds 2007 actief is. Op deze plek geven we uiteraard niet de informatie die betalende leden krijgen. 

 

MICROSOFT

Geregeld kijken we eens, in het 'openbare' gedeelte van deze dienst, naar een aandeel. Doorgaans betreft dit een lange termijn aanbeveling. We zien niets in korte termijn handel in aandelen; aandelen in bedrijven zijn het meest interessant wanneer u de bedoeling hebt om ook jarenlang vast te houden. En dan moet het gaan om bedrijven die zowel om fundamentele als technische redenen interessant zijn om in portefeuille te hebben. 

We kijken deze week eens naar Microsoft. 

 

LANGE TERMIJN MAANDGRAFIEK

De maandgrafiek die u ziet vertelt een eenvoudige waarheid; Microsoft heeft een periode gehad van vele jaren waarin de koers feitelijk stagneerde. Er was nog wel beweging voor de korte termijn, maar na een aantal jaren rond de 30 Dollar per aandeel, kon men uitzoomen, en dan werd zichtbaar dat het aandeel in een tradingrange terecht was gekomen. In feite liep deze stagnatieperiode vanaf 2000 tot 2013. Dat is een zeer lange periode. De laagste koers in deze zijwaartse periode was 14,87, in 2009, de hoogste in 2007, bij 37,50. Een groot verschil natuurlijk, en op dat moment kon men ook niet weten dat dit allemaal nog deel zou uitmaken van een tradingrange. Dat weten we nu pas. 

De aandeelhouder kon op dat moment dus twijfelen aan deze belegging. Analisten zullen ongetwijfeld hun bedenkingen hebben gehad bij de toekomst voor Microsoft. Zou het bedrijf goede zaken blijven doen? Zou de software van Microsoft de dominante positie blijven behouden? Zou het bedrijf de concurrentie af kunnen blijven troeven? Zou het bedrijf innovatief genoeg zijn om op nieuwe ontwikkelingen in te spelen?

Ik weet nog dat Microsoft besloot om dividend te gaan betalen. Voor beleggers is dat een zeer belangrijke beslissing. Dividend bepaalt, zeker voor de lange termijn, een groot deel van het rendement voor een belegger. Maar voor de toekomst van Microsoft is het vooral van belang geweest dat de technologische revolutie door heeft gezet. Microsoft heeft daar commercieel voldoende van weten te profiteren. En dit ondanks de nogal mislukte overname van de mobiele telefoontak van Nokia, die uiteindelijk geheel afgeschreven is. Microsoft is het grootste softwarebedrijf ter wereld (gebleven), een niet geringe prestatie. De marketing is altijd goed verzorgd geweest bij het bedrijf, een belangrijk onderdeel van het succes.

 

DE GRAFIEK VAN MICROSOFT: DE GOLFFASE

Als we proberen de cycli te tellen op de manier waarop dat bij RVM Systematisch gebeurt, dan zien we al vanaf 2015, als de stijging steeds sneller plaatsvindt, een vorm van vijfde golf opwaarts. Een vijfde golf is doorgaans de laatste fase in een opwaartse trend. Echter, bij Microsoft is de laatste opwaartse cyclus inmiddels aan subgolven bezig die zich steeds meer vertakken. Zo is de daling in het tweede deel van 2018 niet groot genoeg geweest, binnen onze methodiek, om van een voltooide cyclus te kunnen spreken. De nieuwe top voor Microsoft in 2019 maakt daarom nog steeds niet de indruk van een 'uitputtingskoop', een fase binnen de cyclus waarin beleggers voorgoed 'uitgekocht' kunnen raken. Daar is nog helemaal geen bewijs van, dat we wellicht bezig zijn met het plaatsen van een belangrijke top. Het is onwaarschijnlijk dat dit al het geval is. 

Daarom zijn we nog steeds positief over Microsoft. Belangrijke te berekenen koersdoelen zijn overigens al behaald, maar er staan nog genoeg opwaartse koersdoelen uit. 

 

DE DIENSTEN

Is het een goed idee om u te abonneren op RVM Systematisch? 

Als we bezien wat de AEX sinds de top van 2007 heeft gedaan, namelijk vrijwel niets (de koers is momenteel 1 % hoger, verwaarloosbaar in het licht van een periode van bijna 12 jaren), dan hebben de adviezen die gegeven zijn bij RVM Systematisch tot een enorme outperformance geleid voor de abonnees. 12 Jaar zijn genoeg om te kunnen spreken van een representatieve periode. We kunnen niet anders dan concluderen dat een abonnement een goed idee is, vooral ook omdat het volgen van de aanbevolen handelsstrategie succesvol blijkt te zijn. Abonnees zijn vrij om de dagelijkse analyses en ook de beleggingsaanbevelingen te negeren, uiteraard. Wie echter had gevolgd, had daar goed aan gedaan, ondanks de mindere periodes die er ook zijn geweest. 

 

RVM Systematisch Kort had afglopen week een goede periode, met wederom winst. De lopende positie is echter de troefkaart op dit moment, die staat op een geweldige winst.

Bij RVM Systematisch Week waren er geen nieuwe resultaten, maar ook hier is een trendpositie in bezit, voor de middellange termijn, die er prima voor staat. Ook bij  RVM Systematisch Lang doen de lopende posities het goed. 

 

Bij Systems2Follow hebben RVM Strategy en RVM Retirement momenteel goed lopende posities, waarbij bij RVM Strategy daarnaast ook een goede weekwinst is behaald. . 

  

RVM SYSTEMATISCH:

RVM SYSTEMATISCH KORT

WERKKAPITAAL: € 20.000,00

Resultaten betreffen uitsluitend afgesloten posities.

RESULTAAT 2017: + €  3.050,10  oftewel    + 15,25 %

RESULTAAT 2018:  - €  2.438,63  oftewel    -  10,76 % 
 
RESULTAAT 2019: + €  2.964,70  oftewel    + 14,82 % 

 

RVM SYST WEEK

WERKKAPITAAL: € 10.000,00

Resultaten betreffen uitsluitend afgesloten posities.

RVM SYST WEEK 2016: +  € 857,50 oftewel   + 8,58 %
RVM SYST WEEK 2017:  + € 177,10 oftewel   +1,77 %
RVM SYST WEEK 2018: +  € 990,90 oftewel   + 9,90 % 
RVM SYST WEEK 2019:  -  € 173,50 oftewel    - 1,74 %

  

RVM SYSTEMATISCH LANGE TERMIJN

WERKKAPITAAL: € 20,000,00

Resultaten betreffen uitsluitend afgesloten posities.

RESULTAAT 2016 – 2017: + € 2345,9 oftewel + 11,73 %

RESULTAAT 2017 - 2018:     €    0,00  (alle posities nog lopend, grafiek is exclusief lopende posities)

RESULTAAT 2018 - 2019:   + €  113,70 oftewel + 0,57 %

 

U kunt zich aansluiten bij de dagelijkse adviesdienst RVM Systematisch op deze site:

inschrijven bij RVM Systematisch kan HIER

 Een gratis kennismakingsmaand is mogelijk. Velen zijn u voorgegaan, u bent van harte welkom bij de club.

 

 

 

 

 

SYSTEMS2FOLLOW

RVM STRATEGY

WERKKAPITAAL: € 12.000,00

 

RVM RETIREMENT

WERKKAPITAAL: € 12.000,00

 

De systemen bij Systems2Follow zijn automatisch te volgen; u schrijft zich in, bepaalt wat u wilt beleggen (het werkkapitaal dat hier wordt weer gegeven is een minimaal benodigd bedrag, u kunt dit naar eigen inzicht verhogen). 

Inschrijven voor beide systemen kan op de site van Systems2Follow. De kosten van zowel RVM Strategy als van RVM Retirement behoren tot de laagste van ter wereld.

  

HET ZATERDAGSE SPREEKUUR

Op deze site kunt u zich opgeven voor een privé-sessie betreffende uw eigen portefeuillebeheer, met focus op risico, investeringstechniek en kwantitatieve analyse. Deze sessies worden altijd op zaterdag gepland. 

Wie belangstelling heeft, meldt u via het contactformulier. Bedenk dat u aan één middag al genoeg kunt hebben om voor een heel leven te leren beleggen.

 

Ten slotte: weest u voorzichtig op de markt, veel succes met uw handel, maar bovenal

Happy trading,

Ruud

Pagina 1 van totaal 1 paginas