De vooruitzichten voor de AEX voor de week van 5 november

RANGE AEX 5 NOVEMBER 2018
Dagrange:    525,13 - 518,48

De AEX was in herstel afgelopen week. Wat mogen we verwachten van komende week? 

De Amerikaanse Midterm-verkiezingen zouden best een flinke uitslag kunnen opleveren ten beurze; voor een langere termijn lijken er echter geen bijzondere invloeden te zijn op dit moment. Zouden de Democraten terrein terug winnen, dan komt de regering-Trump op zijn slechtst in de patstelling terecht waarin Obama ook heeft gezeten. Dat heeft het economische herstel in de VS allerminst in de weg gezeten. We weten ook dat de beurzen ook de Brexit snel hebben verteerd. Het was even groot nieuws, en ook een grote koersuitslag, maar uiteindelijk betekende het niets voor de trend. Ik ga er eigenlijk vanuit dat dit nu ook weer het geval zal zijn met de Midterms, dat het economisch niet van grote invloed zal zijn wat de uitslag wordt. 

 

DE VOORUITZICHTEN VOOR KOMENDE WEEK

Op de agenda staan komende week - naast de Amerikaanse Midterms - ook een rentebesluit in de VS, en vele bedrijfscijfers. 

Beurswatchers verwachtingen met zijn allen geen verrassing van de Fed, men gaat uit van een onveranderde Fed Fundrate. Als de Fed iets anders gaat doen, zal dat dus zeker aankomen. Maar de traditie is er niet een van grote verrassingen. 

Dan staan er nog heel wat cijfers op de rol. In Nederland komen door: ABN AMRO, Ahold Delhaize, Vopak, BAM, Boskalis, IMCD, PostNL, Eurocommercial Properties, Hunter Douglas, Kendrion, Sif, Ctac en DPA. Dit zal zeker reuring kunnen geven op fondsniveau. Persoonlijk ben ik vooral benieuwd naar ABN AMRO, Ahold, Vopak en Boskalis. ABN AMRO is een fikse achterblijver dit jaar, in lijn met ING. De cijfers kunnen inzicht er over geven of de twijfel van beleggers terecht is. Ahold doet het stukken beter, vandaar dat een negatieve verrassing hier zou kunnen doorwegen. Vopak en Boskalis kunnen een goed beeld geven van de economische activiteit wereldwijd. 

Vopak is voor beleggers al een tijdje dood geld, met een top bij 58 in 2012. Momenteel noteert het aandeel daar behoorlijk ver onder. Het enig positieve zou kunnen zijn, dat Vopak wel sterker is dit jaar dan de AEX-index, die in het rood noteert. 

Boskalis zette de top in 2015, bij een koers van 49,21. De huidige koers van 25,43 maakt beleggers dan ook niet blij. Er waren afwaarderingen, in 2016 werd personeel ontslagen, en dit jaar werd een verlies gemeld. Een groot winstherstel wordt op dit moment door analisten niet verwacht.

Zoals ik naar aandelen kijk, ontstond er in 2015 een lange termijn verkoopisignaal in Boskalis, en dat is sindsdien niet veranderd. 

Wat wel interessant is, is dat HAL het belang in Boskalis heeft uitgebreid tot 40 %. Dit betekent dat HAL de laatste jaren Boskalis stilletjes is blijven bijkopen. Dat is geen slecht teken. De grootaandeelhouder heeft kennelijk voldoende vertrouwen, en heeft de mindere prestaties en dus lagere aandelenkoers gebruikt om bij te kopen. Investeerder HAL is er een van de lange adem, dus dit is een goed teken. We zullen zien of de cijfers meevallen. 

 

DE AEX

Zoals u in de grafiek bij deze column ziet, hebben wij inmiddels weer een longsignaal op de AEX. Als u lid wordt van RVM Systematisch, krijgt u deze handelssignalen, als ze er zijn, iedere dag bij het End Of Day bericht in uw mail, vergezeld van een SMS. Op deze plaats vermelden we de signalen uiteraard pas later. 

Wat is de verwachting voor onze index? Het vermoeden is dat we een cyclusbodem hebben gezet bij de 500-puntengrens. Maar of dat zo is, moet natuurlijk nog maar blijken. Wij houden ons aan de handelssignalen, dus momenteel zijn we positief. 

 

DE DIENSTEN

RVM Systematisch Kort had weer een goede week. Sinds een zeperd werd opgelopen in februari, is dit systeem, wat alleen toegankelijk is via de dagelijkse nieuwsbrieven, alleen maar in waarde toegenomen.  

Bij RVM Systematisch Week waren er geen nieuwe resultaten, en ook niet bij  RVM Systematisch Lang. 

Bij Systems2Follow hadden RVM Strategy en RVM Retirement een goede week, met handelswinsten. Bij beide systemen zijn er ook nog lopende posities, die op dit moment nog verliesgevend zijn. 

  

RVM SYSTEMATISCH:

RVM SYSTEMATISCH KORT

WERKKAPITAAL: € 20.000,00

Resultaten betreffen uitsluitend afgesloten posities.

RESULTAAT 2017:    + 15,25 %

RESULTAAT 2018:    -  13,78 %  

 

 rvm-systematisch-Kort-2014-2018.GIF

 

RVM SYST WEEK

WERKKAPITAAL: € 10.000,00

Resultaten betreffen uitsluitend afgesloten posities.

RESULTAAT 2017:  + € 177,10    oftewel    + 1,77 %

RESULTAAT 2018:  + € 443,10   oftewel   +   9,90 %

 

 rvm-systematisch-week-2014-2018.GIF

 

  

RVM SYSTEMATISCH LANGE TERMIJN

WERKKAPITAAL: € 20,000,00

Resultaten betreffen uitsluitend afgesloten posities.

RESULTAAT 2016 – 2017: + € 2345,9 oftewel + 11,73 %

RESULTAAT 2017 - 2018:    €    0,00  (alle posities nog lopend, grafiek is exclusief lopende posities)

 

RVM-Systematisch-Lang-26-oktober-2018.GIF

 

U kunt zich aansluiten bij de dagelijkse adviesdienst RVM Systematisch (actief sinds 2007) op mijn eigen site www.vanmegentrading.nl. Een gratis kennismakingsmaand is mogelijk. Velen zijn u voorgegaan, u bent van harte welkom bij de club.

 

SYSTEMS2FOLLOW

RVM STRATEGY

WERKKAPITAAL: € 12.000,00

RESULTAAT:   - 14,92 %

 

RVM RETIREMENT

WERKKAPITAAL: € 12.000,00

RESULTAAT:     - 3,14 %

 

Inschrijven voor beide systemen kan op de site van Systems2Follow. De kosten behoren tot de laagste van Systems2Follow, en daarmee tot de laagste kosten ter wereld.

  

HET ZATERDAGSE SPREEKUUR

Op deze site kunt u zich opgeven voor een privé-sessie betreffende uw eigen portefeuillebeheer, met focus op risico, investeringstechniek en kwantitatieve analyse. Deze sessies worden altijd op zaterdag gepland. 

Wie belangstelling heeft, meldt u via het contactformulier op genoemde site van Van Megen Trading.  

 

Ten slotte: weest u voorzichtig op de markt, veel succes met uw handel, maar bovenal

Happy trading,

Ruud

Pagina 1 van totaal 1 paginas