De vooruitzichten voor de AEX voor de week van 24 juni 2019

RANGE AEX 24 JUNI 2019

Dagrange: 564,53 – 558,57

     

inschrijven bij RVM Systematisch kan HIER

 

STERKE WEEK VOOR DE AEX

De AEX was prima afgelopen week, en kwam op de top al weer in de buurt van de hoogste koers van het jaar, het scheelde nog een dikke procent. Van daaraf kwamen de winstnemingen los, en na sluiting van Europa gingen de Europese futures wat verder omlaag tijdens de Amerikaanse handel.

Wat mag de visie zijn voor onze index de komende week?

 

VOORUITZICHT VOOR DE WEEK

Wie uitgebreider 2-maal daags geïnformeerd wil worden over onze beurs, hij sluite zich aan bij RVM Systematisch, inmiddels 12 jaar going strong. Op deze plaats de gebruikelijke korte beschouwing.

 

DE WEEKCYCLUS

De visie op onze beurs is al een tijdje positief, ook al zagen we vanaf eind april een pull-back tot en met begin juni, en ook al geven we de voorkeur aan de Amerikaanse indices, die veel beter presteren dan de Europese . We blijven bij RVM Systematisch nog steeds positief voor de huidige cyclus. Nu is het best mogelijk dat komende week er wat verzwakking te zien zal zijn, dat kunnen we nooit uitsluiten na een zo sterke run van de AEX. Echter, we gaan er vanuit dat als zich dit voor zou doen, dat een verzwakking koopwaardig uit zal pakken. U ziet in de bijgevoegde weekgrafiek dat we nu drie weken opwaarts bewegen. De statistiek is in zo'n geval aan de zijde van de bulls; we zien vrijwel geen weekcycli met een dergelijk korte opwaartse fase, zelfs nauwelijks in zeer bearishe beursfases. Dus, in onze ogen is de Nederlandse AEX-index op dit moment koopwaardig, met een target boven de top van afgelopen week. 

 

IDEE VAN DE WEEK: DE CRYPTOCURRENCIES: TRACKERS IN STOCKHOLM

Bitcoin zowel als Ethereum zijn weer in een uptrend, en er zijn meer cryptomunten die er ook zo voor staan. Bitcoin zowel als Ethereum zijn op de Zweedse beurs te ‘krijgen’ als tracker, Bitcoin tracker One, en Ethereum tracker. Wie dus niet een elektronische portemonnee wil hebben, kan in de reguliere handel een exposure naar deze munten krijgen.

Waarom is dat een interessant idee? Los ervan of de cryptomunten uiteindelijk een rol gaan spelen in onze monetaire wereld, als we bezien wat de performance is geweest van de trackers, sinds die in de handel zijn, dan zien we een sterkere performance van vooral de Bitcoin tracker One dan van bijvoorbeeld van de AEX-index, zelfs ook sterker dan de S&P 500. De trackers zijn er sinds midden 2017. In die periode viel de krankzinnige stijging tot en met de top in Bitcoin en Ethereum, en de eropvolgende daling. Inmiddels zijn we weer tot 50 % terug geklommen bij Bitcoin, en dat voldoende om de AEX fors te ourperformen in dit timeframe. 

Wie een trend wil betrappen, heeft dus interessante mogelijkheden met deze trackers. Wel moet u een methodiek en een handelsdiscipline hebben. Vanwege de grote volatiliteit van deze crypto-munten, is het noodzakelijk te weten wanneer er winst genomen moet worden. Het trendsysteem wat ik heb ontwikkeld en wat wij dit jaar full time zijn gaan gebruiken bij RVM Systematisch Kort, is betrouwbaar genoeg, zo blijkt uit onze geweldige handelsresultaten in 2019.

 

 

DE DIENSTEN

RVM Systematisch Kort heeft een van de beste jaren uit het bestaan tot nog toe. Afgelopen weken dachten we dat we mogelijk voor het eerst dit jaar een verliesgevende maand zouden hebben, maar het laatste longsignaal op de AEX heeft toch voldoende uitbetaald. Dus wederom hebben we winst gemaakt. We hebben nieuwe all time highs voor met name RVM Systematisch Kort, het meest actieve systeem.

Wilt u ook de tweemaal daagse beursberichten ontvangen, en de signalen van de RVM Systematisch handelssystemen?       

inschrijven bij RVM Systematisch kan HIER

 

De resultaten van de laatste jaren bij de diensten:

 

RVM SYSTEMATISCH:

RVM SYSTEMATISCH KORT

WERKKAPITAAL: € 20.000,00

Resultaten betreffen uitsluitend afgesloten posities.

RESULTAAT 2017: + €  3.050,10  oftewel    + 15,25 %

RESULTAAT 2018:  - €  2.438,63  oftewel    -  10,76 % 

RESULTAAT 2019: + €  5.205,85  oftewel    +  26,03 % 

 

RVM SYST WEEK

WERKKAPITAAL: € 10.000,00

Resultaten betreffen uitsluitend afgesloten posities.

RESULTAAT 2016: +  € 857,50 oftewel   + 8,58 %
RESULTAAT 2017:  + € 177,10 oftewel   +1,77 %
RESULTAAT 2018: +  € 990,90 oftewel   + 9,90 %

RESULTAAT 2019:  +  € 184,20 oftewel  +1,84 %

  

RVM SYSTEMATISCH LANGE TERMIJN

WERKKAPITAAL: € 20,000,00

Resultaten betreffen uitsluitend afgesloten posities. Bij dit systeem zijn er veel langlopende posities,

De lopende posities staan er dus goed voor.

 

RESULTAAT 2016 – 2017: + € 2.345,9 oftewel + 11,73 %

RESULTAAT 2017 - 2019:   + €  113,70 oftewel + 0,57 %

 

 

inschrijven bij RVM Systematisch kan HIER

Een gratis kennismakingsmaand is mogelijk. Velen zijn u voorgegaan, u bent van harte welkom bij de club.

 

DE SYSTEMEN BIJ SYSTEMS2FOLLOW

 

RVM STRATEGY

WERKKAPITAAL: € 12.000,00

Rendement 2019: + 11,45 %

 

RVM RETIREMENT

WERKKAPITAAL: € 12.000,00

Rendement 2019: + 2,35 %

De systemen bij Systems2Follow zijn automatisch te volgen; u schrijft zich in, bepaalt wat u wilt beleggen (het werkkapitaal dat hier wordt weer gegeven is een minimaal benodigd bedrag, u kunt dit naar eigen inzicht verhogen). Inschrijven voor beide systemen kan op de site van Systems2Follow. De kosten van zowel RVM Strategy als van RVM Retirement behoren tot de laagste van ter wereld. Beide systemen hebben een prima resultaat dit jaar.

  

HET ZATERDAGSE SPREEKUUR

Op deze site kunt u zich opgeven voor een privé-sessie betreffende uw eigen portefeuillebeheer, met focus op risico, investeringstechniek en kwantitatieve analyse. Deze sessies worden altijd op zaterdag gepland. Wie belangstelling heeft, meldt u via het contactformulier. Bedenk dat u aan één middag al genoeg kunt hebben om voor een heel leven te leren beleggen.

 

Ten slotte: weest u voorzichtig op de markt, veel succes met uw handel, maar bovenal

Happy trading,

Ruud

Pagina 1 van totaal 1 paginas