De vooruitzichten voor de AEX voor de week van 17 juni 2019

RANGE AEX 17 JUNI 2019

Dagrange: 553,69 – 549,80

     

inschrijven bij RVM Systematisch kan HIER

 

RUSTIGE WEEK

De AEX had een relatief rustige week, met een stijging van drie punten. Als het iedere week zo zou gaan, zou dat uitstekend zijn natuurlijk. Maar zoals we weten, zo is het leven van een investeerder niet.

 

HET LANGERE TERMIJN BEELD

Door de forse daling in het tweede deel van 2018, is het herstel wat we tot nog toe in 2019 zien, voorlopig niet meer dan dat: een herstel. In het grotere plaatje is er dus een beeld van zijwaarts koersgedrag, met een grote volatiliteit daarbij. We zouden het ook een tradingrange kunnen noemen, met als bovengrens 576 en ondergrens 472.

Bovenstaande werd een paar weken geleden geconstateerd, en dit geldt nog steeds. Waarbij we de kanttekening maken, dat we ervan uitgaan dat er onderliggend een positief plaatje resteert. Voor de goede orde, dit was ook al het geval toen de index een dieptepunt maakte eind 2018. De positieve lange termijn visie heeft te maken met de hogere koersdoelen die berekend zijn, voor een deel al in 2017.

 

HET KORTE TERMIJN BEELD, DE AEX-DAGGRAFIEK

Eigenlijk is het korte termijn beeld inmiddels net zo zijwaarts als het langere termijn beeld. De twee positieve weken die we hebben gezien, zijn voorlopig niet meer dan een herstel op de daling vanaf de top van 2019 en de zwakke maand mei. U ziet het in de bijgevoegde AEX-grafiek. We zien daarin een correctieve daling, wat mij betreft. Mocht dit nog lager gaan dan de low van begin juni, dan lijkt dat op dit moment een koopkans op lagere koersen. We hebben in dat geval een zogenaamde vijfde golf neerwaarts, en die is doorgaans koopwaardig. Anderzijds zou zo’n vijfde golf op trendmatigheid neerwaarts kunnen wijzen, die dan op een langere termijn zou kunnen uitwerken.

Ik moet er ook bij zeggen dat ons handelssignaal bij RVM Systematisch nog steeds short is. Tot nog toe is het niet een effectief signaal gebleken. Veel is er ook niet nodig momenteel om het signaal weer opwaarts te laten worden.

 

KOMENDE WEEK

Er staat niets bijzonders op de agenda in de komende week. Wat PMI’s komende vrijdag. Op voorhand lijkt het er op dat vooral de grote juni-optie-expiratie van invloed kan zijn, en uiteraard de wereldpolitiek. Trump en consorten zoeken ruzie met Iran op dit moment. Goed voor de wapenindustrie. Trump zal doen wat hij kan om zijn eigen industrie zo veel mogelijk te steunen, daar dienen ook de aansporingen voor aan de NAVO-bondgenoten om meer te doen aan defensie; uiteindelijk levert dat vooral geld op voor de Amerikaanse wapenfabrikanten. Om dezelfde reden doet Trump niets aan de massamoorden op scholen en andere openbare plaatsen in de VS. Wapenbezit inperken is niet goed voor de business van de grote defensiebedrijven.

Het is behoorlijk cynisch, maar zo werkt het, uiteraard.

 

DE DIENSTEN

RVM Systematisch Kort heeft een van de beste jaren uit het bestaan tot nog toe, maar we hebben nu mogelijk twee verkeerde trendsignalen achter elkaar gehad in mei en juni. De posities lopen nog, maar het zijn posities op richting, en als die er uiteindelijk niet komt, lonen de posities niet. Blijft staan dat we vanaf de start in 2007 een enorme outperformence hebben ten opzichte van de AEX. Of we dat vasthouden, zal afhangen van het succes van de handelssignalen. Mogelijk zullen we nu wat verliezen hebben, maar overall zijn de signalen uitstekend, en dat zal ook dit jaar blijiken.

 

RVM Systematisch Lang ligt er zeer rustig bij. De posities in portefeuille zijn goedgekozen en winstgevend. Ook hier zien we nieuwe all time highs, en de juni-positie lijkt te gaan renderen.

RVM Systematisch Week ligt er prima bij. De lopende positie is momenteel winstgevend, en het systeem noteert sowieso al op all time highs.

Wilt u ook de tweemaal daagse beursberichten ontvangen, en de signalen van de RVM Systematisch handelssystemen?       inschrijven bij RVM Systematisch kan HIER

 

RVM SYSTEMATISCH:

RVM SYSTEMATISCH KORT

WERKKAPITAAL: € 20.000,00

Resultaten betreffen uitsluitend afgesloten posities.

RESULTAAT 2017: + €  3.050,10  oftewel    + 15,25 %

RESULTAAT 2018:  - €  2.438,63  oftewel    -  10,76 % 

RESULTAAT 2019: + €  4.962,20  oftewel    + 24,81 % 

 

RVM SYST WEEK

WERKKAPITAAL: € 10.000,00

Resultaten betreffen uitsluitend afgesloten posities.

RESULTAAT 2016: +  € 857,50 oftewel   + 8,58 %
RESULTAAT 2017:  + € 177,10 oftewel   +1,77 %
RESULTAAT 2018: +  € 990,90 oftewel   + 9,90 %

RESULTAAT 2019:  +  € 184,20 oftewel  +1,84 %

  

RVM SYSTEMATISCH LANGE TERMIJN

WERKKAPITAAL: € 20,000,00

Resultaten betreffen uitsluitend afgesloten posities. Bij dit systeem zijn er veel langlopende posities

RESULTAAT 2016 – 2017: + € 2.345,9 oftewel + 11,73 %

RESULTAAT 2017 - 2019:   + €  113,70 oftewel + 0,57 %

 

inschrijven bij RVM Systematisch kan HIER

 

Een gratis kennismakingsmaand is mogelijk. Velen zijn u voorgegaan, u bent van harte welkom bij de club.

 

DE SYSTEMEN BIJ SYSTEMS2FOLLOW

 

RVM STRATEGY

WERKKAPITAAL: € 12.000,00

Rendement 2019: + 11,45 %

 

RVM RETIREMENT

WERKKAPITAAL: € 12.000,00

Rendement 2019: + 2,35 %

 

De systemen bij Systems2Follow zijn automatisch te volgen; u schrijft zich in, bepaalt wat u wilt beleggen (het werkkapitaal dat hier wordt weer gegeven is een minimaal benodigd bedrag, u kunt dit naar eigen inzicht verhogen). Inschrijven voor beide systemen kan op de site van Systems2Follow. De kosten van zowel RVM Strategy als van RVM Retirement behoren tot de laagste van ter wereld. Beide systemen hebben een prima resultaat dit jaar.

  

HET ZATERDAGSE SPREEKUUR

Op deze site kunt u zich opgeven voor een privé-sessie betreffende uw eigen portefeuillebeheer, met focus op risico, investeringstechniek en kwantitatieve analyse.

Deze sessies worden altijd op zaterdag gepland.

Wie belangstelling heeft, meldt u via het contactformulier. Bedenk dat u aan één middag al genoeg kunt hebben om voor een heel leven te leren beleggen.

 

Ten slotte: weest u voorzichtig op de markt, veel succes met uw handel, maar bovenal

Happy trading,

Ruud

Pagina 1 van totaal 1 paginas