De vooruitzichten voor de AEX voor de week van 26 augustus 2019

RANGE AEX 26 AUGUSTUS 2019

Dagrange: 546,16 - 538,02  

 

Het leek eindelijk weer eens een goede week te worden voor de AEX, maar daar kwam op vrijdag een eind aan, na de oplopende tarievenoorlog tussen de VS en China. Per saldo kwamen we daardoor uit op een vrijwel ongewijzigde week.

 

WEEKVERWACHTING EN EEN BLIK OP DE LANGE TERMIJN

Afgelopen week verwachtte ik een herstel in de AEX, en wat er uiteindelijk kwam te staan, was een tegenvaller. De stand van de AEX aan het eind van de week, 542, zagen we ook in 1998, 1999, 2001, 2007, 2017 en 2018. Je kunt dus wel zeggen dat voor wat in Nederland genoteerde grote ondernemingen betreft, er inmiddels een stagnatie is die twintig jaar duurt. 

Zo bezien is het wellicht niet zo vreemd dat we overal op de wereld dictators aan de macht zien, en/of fascisten en/of populisten (wat ook maar uw persoonlijke voorkeur is als benoeming). Er is uiteraard een reden voor, dat deze mensen opgestaan zijn en dat het volk op ze stemt. Ook de inmiddels negatieve rente geeft een beeld van de onderliggende problemen voor de westerse economieën. En die rente zal nog verder omlaag gaan. Er is niets in de grafieken van de rente dat doet vermoeden dat de inmiddels lange termijn trend kan gaan draaien. Een fundamentele beschouwing zal ik er niet aan wijden, ik beperk me tot de grafieken, en alhoewel die uiteraard voor de korte termijn niets voorspellen, is de statistiek voor de langere termijn duidelijk. De kans dat de lange termijn trend in dalende rentes stopt, is kleiner dan dat die doorgaat. We leven in een tijd waarin men al jaren probeert de schuldenbergen weg te inflateren. Als de Euro en de dollar aan koopkracht blijven verliezen, en de rente negatiever wordt, vormen zelfs de grootste schulden geen probleem meer, in tegendeel; hoe meer schuld, hoe meer opbrengsren. Omgekeerd, landen, bedrijven en burgers die prudent zijn geweest en schulden hebben afbetaald, worden nu gestraft.

Het is een situatie die we in de moderne geschiedenis nog niet eerder hebben meegemaakt. 

Maar los van deze ongebruikelijke werkelijkheid, en ondanks de nu 20-jarige stagnatie van de Amsterdamse effectenbeurs, bij van Megen Trading zijn wij positief voor de lange termijn ontwikkeling van aandelen. Niet omdat het zo goed gaat, maar omdat geld steeds minder waard wordt. De waardestijging van aandelen is in dat geval niet meer dan een natuurlijk gevolg van geldontwaarding. Het feit dat de Amerikaanse beurzen al lang nieuwe highs gezet hebben, geeft ook nog eens aan dat Amsterdam, en Europa als geheel, achter loopt. Wij denken dat Europa uiteindelijk Amerika zal volgen, en dat ook de Europese beurzen nieuwe all time highs zullen gaan zetten, in de huidige, langjarige economische cyclus. 

Voor de korte termijn zijn we minder positief. Er is een trend-shortsignaal op de AEX sinds afgelopen vrijdag, en we gaan er altijd vanuit dat zo'n signaal enige ruimte krijgt. Ondanks die korte termijn negatieve visie, gaan wij er wel vanuit dat de huidige bodem voor augustus, in deze fase kan standhouden. 

 

 

DE DIENSTEN

RVM Systematisch Kort heeft een van de beste jaren uit het bestaan. Afgelopen week was de opbrengst wederom goed. De dienst staat op nieuwe all time highs. Vanaf de start van dit systeem in 2007 is er een enorme outperformance van de AEX-index. Of we dat vasthouden, zal afhangen van het succes van de handelssignalen gedurende de rest van het jaar. 

RVM Systematisch Lang was langere tijd wat onderbelegd, maar momenteel is de portefeuille groter geworden. We houden hier posities heel lang vast, nieuwe resutlaten zijn er dus niet geweest de laatste weken. 

RVM Systematisch Week staat ook op een nieuwe all time high. Er zijn nieuwe posities opgenomen, na een aantal weken zonder positie te zijn geweest. Die posities lopen hopelijk nog een hele tijd. 

 

U bent welkom als lid!

 

 

RVM SYSTEMATISCH:

RVM SYSTEMATISCH KORT

WERKKAPITAAL: € 20.000,00

Resultaten betreffen uitsluitend afgesloten posities.

RESULTAAT 2017: + €  3.050,10  oftewel    + 15,25 %

RESULTAAT 2018:  - €  2.438,63  oftewel    -  10,76 % 

RESULTAAT 2019: + €  5.897,45  oftewel    + 29,49 % 

 

 

 

RVM SYST WEEK

WERKKAPITAAL: € 10.000,00

Resultaten betreffen uitsluitend afgesloten posities.

RVM SYST WEEK 2016: +  € 857,50 oftewel   + 8,58 %
RVM SYST WEEK 2017:  + € 177,10 oftewel   +1,77 %
RVM SYST WEEK 2018: +  € 990,90 oftewel   + 9,90 % 

RVM SYST WEEK 2019:  + € 436,90 oftewel   + 4,37 %

  

RVM SYSTEMATISCH LANGE TERMIJN

WERKKAPITAAL: € 20,000,00

Resultaten betreffen uitsluitend afgesloten posities.

RESULTAAT 2016 – 2017: + € 2345,9 oftewel + 11,73 %

RESULTAAT 2017 - 2018:     €    0,00  (alle posities nog lopend, grafiek is exclusief lopende posities)

RESULTAAT 2018 - 2019:   + €  137,10 oftewel + 0,69 %

 

U kunt zich aansluiten bij de dagelijkse adviesdienst RVM Systematisch op deze site:

inschrijven bij RVM Systematisch kan HIER

Een gratis kennismakingsmaand is mogelijk. Velen zijn u voorgegaan, u bent van harte welkom bij de club.

 

Systems2Follow biedt twee mogelijkheden om te beleggen in systemen van RVM Systematisch, RVM Strategy en RVM Retirement. RVM Strategy noteert momenteel een winst van meer dan 13 % voor zoveer het afgesloten posities betreft in 2019, een van de beste prestaties van het systeem sinds aanvang. 

RVM Retirement lijkt op RVM Systematisch Lang qua strategie, en is gericht op lange termijn beleggingen in betrouwbare bedrijven, die zich al lang bewezen hebben. 

 

 

SYSTEMS2FOLLOW

RVM STRATEGY

WERKKAPITAAL: € 12.000,00

 

RVM RETIREMENT

WERKKAPITAAL: € 12.000,00

 

De systemen bij Systems2Follow zijn automatisch te volgen; u schrijft zich in, bepaalt wat u wilt beleggen (het werkkapitaal dat hier wordt weer gegeven is een minimaal benodigd bedrag, u kunt dit naar eigen inzicht verhogen). 

Inschrijven voor beide systemen kan op de site van Systems2Follow. De kosten van zowel RVM Strategy als van RVM Retirement behoren tot de laagste van ter wereld.

  

HET ZATERDAGSE SPREEKUUR

Op deze site kunt u zich opgeven voor een privé-sessie betreffende uw eigen portefeuillebeheer, met focus op risico, investeringstechniek en kwantitatieve analyse. Deze sessies worden altijd op zaterdag gepland. 

Wie belangstelling heeft, meldt u via het contactformulier. Bedenk dat u aan één middag al genoeg kunt hebben om voor een heel leven te leren beleggen.

 

Ten slotte: weest u voorzichtig op de markt, veel succes met uw handel, maar bovenal

Happy trading,

Ruud

 

                

Pagina 1 van totaal 329 paginas  1 2 3 >  Laatste »