De range voor de AEX voor woensdag 22 november (23. 11. 2017)
RANGE AEX 22 NOVEMBER 2017 

Weekrange deze week: 542,70 - 528,55
Dagrange:    544,74 - 540,29                        
 
 
DE TREND VAN HET MOMENT
 
De index noteert momenteel iets lager, na twee goede dagen, waarbij op maandag een korte termijn longsignaal ontstond binnen de rigide methodiek. Het shortsignaal van donderdag 9 november leidde tot een grotere daling op de AEX, die ook zeer regelmatig was. Een succesvolle indicatie dus. Er werd over een breed front winst genomen. Niet zo vreemd als we bedenken hoe goed het jaar tot nog toe was, maar het is opvallend dat de Amerikaanse beurzen, die ook een goed jaar hebben, zo veel sterker blijven liggen. 
 
Mogelijk is de top voor het jaar geplaatst bij 557; dat zou mij althans niet verbazen. Qua golftelling en qua cyclus zou het perfect passen. 
 
Tegelijkertijd, de top uit 2007 is nog steeds niet overschreden. Als er hier een lagere top ontstaat binnen dat historisch perspectief, komt de lange termijn uptrend uiteraard onder druk. 
 
Vanwege het nieuwe longsignaaltje is mijn verwachting echter op dit moment dat de index nog wat kan aansterken. U ziet dat de weekrange al is waargemaakt, het zou me dus niets verbazen wanneer de komende handelsdagen wat lusteloos kunnen zijn. De Amerikanen gaan richting Thanksgiving, en de week voor Thanksgiving is vrijwel altijd relatief rustig en meestal ook positief.
 
 
 
BITCOIN EN SEMI-CONDUCTORS
 
We kunnen wel zeggen dat dit het jaar van de Bitcoin is; wellicht verandert er nog iets in de laatste handelsweken, maar ook dan kunnen van een onvoorstelbare waardestijging van de Crypto-munt spreken. Ook de semi-conductors hebben een formidabel jaar. Het zijn twee verschillende grootheden. De Bitcoin kan zonder meer de nieuwe tulpenmanie zijn; wie vraagtekens heeft bij de krankzinnige waardeontwikkeling, krijgt van kenners te horen dat hij er niets van begrijpt. Toen een grachtenpand in Amsterdam geruild kon worden voor één tulpenbol, hadden de mensen daar op dit moment echter ook een plausibel verhaal bij. Wie daar vraagtekens bij had destijds, werd ongetwijfeld ook uitgelachen door kenners, die wisten te melden dat de tulpenbol over niet al te lange tijd zo veel waard zou zijn als een hele gracht. 
 
Bij de semi-conductors ligt het iets genuanceerder; daar gaat de stijging van aandelen uit de sector samen met een groeiende vraag. De muziek zal daar pas stoppen als er duidelijke indicaties komen dat de prijzen gaan dalen omdat de concurrentie te groot wordt. Dat zou een normaal economisch principe zijn, ook in een wereld die technologisch zich stormachtig blijft ontwikkelen. Ook dan blijft de varkenscyclus bestaan. 
 
Maar op dit moment, getuige de prachtige grafiek van bijvoorbeeld BE Semiconductors, tuimelen beleggers nog over elkaar heen. Kunt u nog instappen? Tja. Stop vaststellen dan, en u daar aan houden. 
 
 
DE DIENSTEN
 
Goed jaar tot nog toe bij de adviesdienst RVM Systematisch. Lopende posities zijn niet meegenomen, maar die staan er ook niet slecht voor. Qua afgesloten posities is de stand van zaken:
 
 
RVM SYSTEMATISCH KORT 2017:                   + 14,94 %
 
RVM SYSTEMATISCH WEEK 2017:                    +   1,77 % 
 
RVM SYSTEMATISCH LANG 2016 - 2017:          +11,73 %  
 
 
Wilt u ook dagelijks een voorbeursbericht met berekeningen voor de AEX, en om 17.00 uur een EOD-bericht met handelssuggesties? Schrijf u in voor RVM Systematisch, op www.vanmegentrading.nl. Daar vindt u meer informatie en een overzicht van de handelssystemen van RVM Systematisch.
 
We bedienen al 10 jaar lang vele beleggers dagelijks.
 
 
 
 
TRADERSWINKEL
 
RVM DAILY en RVM PENSIOEN hebben al maanden langer lopende posities, die zich eerst ongunstig, en nu gunstiger ontwikkelen. Beide systemen staan voor deze tot nog toe zwakke maand voor de AEX ruim in de plus. 
 
 
RVM DAILY:           + 15,32 %
RVM PENSIOEN:  +    2,00 % 
  
Inschrijven kan op de site van de Traderswinkel. Al jaren behoren de tarieven van RVM Daily en RVM Pensioen tot de laagste in de wereld.
 
 
 
HET ZATERDAGSE SPREEKUUR
 
Op iedere zaterdag is er ruimte om één belegger te ontvangen en een sessie van een dag te bieden betreffende alle vragen over de beurs, technische aspecten van trends, handelssystemen, persoonlijke financiële situatie, handelsplannen en beleggingsplannen. 
 
Op deze website, www.vanmegentrading.nl, kunt u responderen via het contactformulier, of anders via het hieronder afgedrukte emailadres.
 
  
Veel succes met uw handel, weest u voorzichtig op de markt, maar bovenal

Happy trading,

Ruud

  

Informatie: 

Van Megen Systematic Trading BV 

email:    systematisch@gmail.com

Pagina 1 van totaal 1 paginas